Nerdeinfo for deg som vil velge riktig screenduk

Når du skal velge screenduk er det et par ting å tenke på.

Nummer 1: 

dukfarger zipscreens

Hvilke farge skal du velge? Det er slik at en screen fungerer på den måten at den stopper varmen og sola fra å trenge inn i huset ditt samtidig som du beholder utsikten. 

Fargen har i denne sammehengen to funksjoner:

A - Den må se bra ut på huset

Det lønner seg da å velge en farge som passer til huset, men husk at det kan være lurt å velge en tidløs farge. Da kan du male om senere uten å tenke på at du har en spesiell screenduk. Den mest vanlige fargen er koksgrå. Den selges til 90% av kundene våre.  

B- En mørk duk stopper mer varme

Akkurat som at en mørk skjorte er varmere enn en hvit en på en varm sommerdag, vil en mørk duk tiltrekke seg og stoppe mer av varmen på utsiden av huset enn en lys duk gjør. Mens vår koksgrå duk stopper 91,4% av varmen stopper den grå 81,3% og den hvite kun 13,2 %. 91,4% betyr at duken på en varm sommerdag stopper 805w per m2 med vindusflate. Det er det samme som en liten varmeovn per m2 med vindu!

Type duk

Screens er det siste produktet som har blitt lansert i solskjermingsverden (etter markiser og persienner). Det har gjort at dukene har blitt mye bedre og sterkere enn for bare kort tid siden. Våre duker består av 42% glassfiber og 58% pvc. Dette gjør dem lite utsatt for strekk. Duker lages av noen få produsenter og er veldig like så lenge du får nok glassfiber i dem.

Bleking av duk

En duk er sertifisert for bleking i en skala fra 1 til 8 hvor åtte er mest motstandsdyktig mot bleking. Det er en fordel av å velge en jordfarget duk (hvit, grå, koksgrå, brun) fordi de er mer motstandsdyktige mot bleking. En gul duk blir fortere blek enn en grå duk selv om begge har samme sertifisering på skalaen. Våre duker kommer alle med 7 som er det øverste av produsentene klarer å levere.

Fordi den ser bra ut, stenger ute mest varme og har høy blekemotstand velger de fleste kunder på markedet koksgrå duk.